SLIK VELGER DU RIKTIG DIAMANT

Diamanter er nøkkelen til enhver forlovelsesring. De er vakre, naturlige, holdbare og gir en varig appell som vil vare i generasjoner framover. Ved SDE vil vi alltid gi deg de rådene du trenger, fordi vi vet at riktig kunnskap vil hjelpe deg med å vurdere alternativene dine og ta det riktige valget for deg.

Vi oppfordrer kundene til å fokusere på en god kombinasjon av størrelse og kvalitet, og vi kan vise deg en rekke alternativer i din prisklasse. Vi vil også gi deg uavhengige gradersertifikater fra GIA for alle våre diamanter, slik at du kan være trygg i vet at det du kjøper er riktig akkreditert, garantert og sporbart.

Når du velger diamanten for forlovelsesringen, er det viktig å velge den rette. Hovedelementene som skal vurderes er form, størrelse og fire Cer av ​​kvalitet – clarity, cut, colour og carat. Vi har satt sammen en enkel guide for å visualisere disse kriteriene, og hjelpe deg med å ta riktig beslutning.

FORMEN

Over tre fjerdedeler av alle diamantforlovelsesringer, har runde strålende diamanter. De er ekstremt populære, skyldes i stor grad deres intense glans. Refleksjonen og refraksjonen av lys er maksimert i denne kuttet, og har derfor en av de mest blendende og glitrende formene. Runde diamanter er allsidige, smigrende og tidløse, så de er også et godt valg hvis du er usikker på hva din forlovede vil ha.

Alternativt kan du kanskje prøve en fancy-formet diamant. Ikke bare er disse et særegent og interessant valg, de er også betydelig billigere – rundt 40% billigere i gjennomsnitt.

Hvis du liker den fantastiske briljansen som følger med runde kutt, vil du kanskje se på en princess, cushion eller radient kutt. Princess-cut diamanter er tilsvarende proporsjonert med runde, men er utformet i en firkantet form som gir dem en moderne kant som ser vakker ut i en slående setting. Cushion-cut diamanter er litt mer tradisjonelle, med deres myke myke kanter – de er et fint valg hvis du tenker på en vintage stil. Til slutt kombinerer radiant diamanter den elegante rektangelformen av et smaragdkutt med den mangesidede glitteren i en rund diamant.

For et elegant, dramatisk utseende er asscher- og emerald-cut diamanter det beste valget. Disse stiplede diamanter har kanskje ikke glansen av noen andre kutt, men i stedet gir de ut en raffinert speillignende glans fra deres store polerte fasetter.

Hvis du virkelig vil ha noe litt annerledes, se på oval, marquise eller pear cut. Disse diamantkuttene får mest ut av en steins størrelse, og er veldig vakker på hånden. Tenk på en av disse, eller til og med en romantisk hjerteformet stein.

STØRRELSEN

Etter at du har valgt en form, må du tenke på størrelse og kvalitet, og selvsagt et kompromiss som må gjøres mellom de to. Vil du heller ha en stor diamant som kan bety litt lavere kvalitet på farge eller slipekvalitet, eller noe lite og perfekt? Eller, ser du etter en fin balanse, et sted i midten?

Når du vurderer størrelsen på diamanten, må du begynne å snakke om karat. Dette er faktisk vekten av diamanten. Mens alle diamanter er forskjellige, er det mulig å estimere størrelsen på en diamant basert på karatvekten. Jo høyere karatvekten, desto større diamant, og jo mer vil det koste – så tenk på hvor dine prioriteringer ligger.

KVALITETEN

Måten gullsmeder og gemologer graderer en diamant på, er ved å vurdere de fire Cene – cut, colour, clarity og carat. Vi diskuterte karat og størrelse i forrige del, så la oss se på de tre siste temaene.

DIAMANTSLIP

Mer enn noe annet er den viktigste markøren for en diamants kvalitet kvaliteten på slipet. Et ekspertslip vil fremme diamantens naturlige glans, glød og scintillation, samtidig som du får mest ut av fargen og klarheten. Dårlige slipte diamanter er flate, dempet og mangler gnisten man forventer av en diamant.

Diamantslipet er mye vanskeligere å karakterisere enn sine andre aspekter, og mens runde brilliants har industrielle laboratoriekvaliteter, er det alltid et element av singularitet og personlig oppfatning. Hos SDE vil vi gi deg kunnskapen til å vurdere et kvalitetslip, og hjelpe deg å velge en diamant med optimal utnyttelse av karatvekten og de medfødte estetiske verdiene. Velge en diamant fra toppkvalitetsklassene (Super Ideal, Ideal eller Very Good) vil sikre en kvalitet som løfter helehetsinntrykket av forlovelsesringen.

FARGE

De mest sjeldne og vakreste hvite diamantene er fargeløse. Disse gir maksimalt lysspill og utstråling, og er også verdsatt på grunn av de er sjeldne. Det er også en skala for fargeklassifisering, og mens du kanskje ikke kan se små fargeforskjeller med det blotte øye, vil en god vurdering sikre den beste samlede effekten når diamanten din er satt. D er den høyeste karakteren for en helt fargeløs stein, men noe mellom F-H ville være et veldig bra (og rimeligere) utvalg.

KLARHET

Igjen, dette aspektet av en diamants kvalitet er gradert på en skala – denne gangen fra FL (flawless) til I1-I3 (included). Klarhet refererer til  feil i en individuell diamant, men mange av disse feilene kan ikke lett legges merke til, og som sådan er klarhet ofte lavt ned på en kjøpers liste over bekymringer.

Flawless diamanter er ekstremt sjeldne og verdifulle, så selv de mest kritiske av kundene vil trolig ta et par karakterer under toppnivå. VS1/2 eller SI1 er ofte godt nok, med noen små feil. Vi anbefaler at du ser på mange diamanter og velg den som passer best for deg.

OM SDE

______________________________

Finn butikk

Kundeservice

Personvern og cookies

Kundeklubb

Kontakt oss

Kjøpsbetingelser

 

SMYKKER

______________________________

Gifteringer

Forlovelsesringer

Øredobber

Armbånd

Halssmykker

Eget design

VÅR BUTIKK

______________________________

Karl Johans gate

Verksted

© 1977 - 2018 Scandinavian Diamond Exchange & Co. | Org. 854 785 362 MVA |Personvern

Pin It on Pinterest

Share This